Muziekdoosjes

Muziekdoosjes

Muziekdoosjes zijn verkrijgbaar in vele vormen, maar de basis blijft gelijk. Het is een muziekinstrument dat behoort tot de lamellofonen. Na het "opwinden" van de veer zal de muziekdoos een melodietje laten horen. Vaak zijn het voor ons bekende melodietjes. Een baby zal vaak rustig worden van het rustgevende geluid

Er zijn vele vormen muziekdoosjes verkrijgbaar. De meest bekende zijn de op draaibare van de mobile waaraan dan leuke figuurtjes hangen.

Muziekknuffels

Tegenwoordig worden muziekdoosjes ook verwerkt in knuffels die bij de baby gelegd of gehangen kunnen worden. Dit noemen we dan ook muziekknuffels. Door middel van een trekkoord wordt het muziekje in werking gezet.

Bewegende muziekdoosjes

Voor de wat oudere kinderen hebben wij de bewegende muziekdoosjes. Deze zijn vaak van hout gemaakt en hebben bewegende poppetjes die dansen op de muziek. Het melodietje is dan vaak afgestemd op de dansende figuurtjes.

Moderen muziekdoosjes

Tegenwoordig zijn er ook vele "moderne" muziekdoosjes en knuffels die via elektrisciteit of baterijen muziek maken waar de babyrustig van wordt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.